Het Beiers bier in Nederland

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 1: Regel 1:
Afgezien van een aantal kleinere bedrijven, die in de jaren veertig en vijftig veelal kortstondig en kennelijk zonder succes 'Beijersch bier' trachtten te brouwen, was de [[De opmars van de ondergisting|''Nederlandsche Beijersch Bierbrouwerij'']] de eerste grote brouwerij in ons land die volgens de [[begrippenlijst#Ondergistend|ondergistende]] methode werkte. De geslaagde start van het bedrijf toonde aan dat voor een succesvolle introductie van deze brouwwijze een samenhangend geheel van vernieuwingen op financieel, technisch en leidinggevend terrein nodig was.[[Afbeelding:Berlijn_Hulpmiddelen_om_bier_te_brouwen_1814.jpg|thumb|left|370px|Hulpmiddelen om bier te brouwen]]
+
Afgezien van een aantal kleinere bedrijven, die in de jaren veertig en vijftig veelal kortstondig en kennelijk zonder succes 'Beijersch bier' trachtten te brouwen, was de [[De opmars van de ondergisting|'''Nederlandsche Beijersch Bierbrouwerij''']] de eerste grote brouwerij in ons land die volgens de [[begrippenlijst#Ondergistend|ondergistende]] methode werkte. De geslaagde start van het bedrijf toonde aan dat voor een succesvolle introductie van deze brouwwijze een samenhangend geheel van vernieuwingen op financieel, technisch en leidinggevend terrein nodig was.[[Afbeelding:Berlijn_Hulpmiddelen_om_bier_te_brouwen_1814.jpg|thumb|left|370px|Hulpmiddelen om bier te brouwen]]
  
  

Versie op 1 nov 2007 19:08